KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG

FENNTARTHATÓSÁG

DIGITALIZÁCIÓ

Ember Arm „öntanuló” művégtag

Művégtag használatot és betanulást segítendő mobil applikációt fejlesztettünk közösen a Pécsi Tudományegyetem 3D Központjának a munkatársaival.

Az Ember-Arm egy olyan művégtag, amely segíti egy amputált kar vagy kéz főizmainak működőképes és erőben tartását, az izmok fejlesztését, visszaerősítését, és ez által az érintett személy életminőségének javítását. A cél, egy olyan személyre szabott művégtag piacra juttatása, amivel a szükséges betanítási idő minimálisra csökken. A páciens otthoni gyakorlással is képessé váljon a protézis leghatékonyabb használatára, és fejlődési adatairól a kezelőorvos, vagy gyógytornász tetszőleges időpontban információhoz tudjon jutni.

A mobil applikáció lehetővé teszi a felhasználónak bluetooth kommunikáción keresztül a protézis eszköz beállítását, vezérlését, valamint főként olyan fejlesztő játékok használatát, amelyek segítik a protézis hatékony használatának megtanulását. A tanulást mesterséges intelligencia által vezérelve, a felső végtagi protézis elsajátítja viselője gyakori mozdulatait és gesztusait. Ezen mozdulatokat folyamatosan eltárolja a rendszer.

Online megjelenés: www.hvg.hu