Webes fejlesztések

HazaTér - közösségi közlekedés-támogató rendszer

2019

HazaTér egy interaktív közösségi közlekedés-támogató rendszer. Célja, hogy a segítségével az Észak-Hegyháti térségben az egyéni és a közösségi közlekedés összehangolásával emeljük a Falubusz kihasználtságát, a szolgáltatás színvonalát, az utazási élményt, valamint az utazási költségek csökkentése mellett a környezeti károsanyag kibocsájtás csökkentését is elősegítsük.

A rendszer a HazaTér- közös utakon; EFOP-1.5.3-16-2017-00070 "Lépés-Váltás az Észak-Hegyháton” projekt keretében került megvalósításra.

Megújult a bajai Türr István múzeum honlapja

2017

Alapos ráncfelvarráson esett át a bajai Türr István múzeum honlapja. A fejlesztés során a felhasználói élményeket fokozandó átgondolt, racionalizált tartalmak kerültek kialakításra a múzeum munkatársai és felhasználói visszajelzések alapján. Nem csak új, modern, és letisztult külsőt kapott a megújult weblap, de a napjainkban elengedhetetlen okos eszközökre történő optimalizált megjelenítés is fontos szempont volt. Reméljük, hogy elnyerik a honlapra látogatók tetszését a változások.

A honlap elérhetősége: http://bajaimuzeum.hu

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház gyűjteménye a MuseuMapen

2016

A Reguly Antal Múzeum képzőművészeti gyűjteményét feltöltöttük a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja által létrehozott MuseuMap portálra. Ahhoz, hogy a gyűjtemény ezen a felületen megjelenjen, a korábbi DiVit (Digitális Vitrin) gyűjtemény kezelő rendszerünkből kiexportáltuk a megfelelő adatbázist, és speciális formátumra alakítottuk át. A MuseuMap oldalon a látogatók virtuális múzeumlátogatásra indulhatnak, a kezdeményezéshez csatlakozó intézmények műtárgyai között böngészhetnek, ezen kívül saját kedvenc műtárgyaikat is megoszthatják másokkal a közösségi médiafelületen. 

Az online katalógus ide kattintva, majd a honlapon a "A múzeum rekordjai" gombra nyomva tekinthető meg.

Oldalak