Digitális terepasztal

Agroverzum Tudományos Élményközpont

2019

Az eddigi legnagyobb multimédia projektünk, melyben a DiVit (Digitális Vitrin) rendszerünk több modulja is szerepel. Megtalálhatóak többek között látványos multimédia érintőképernyők, kiterjesztett- és virtuális valóság alkalmazások, valamint Magyarország digitális terepasztala mellett bel- és kültéri túravezető mobil applikáció is segíti a felhasználói élményt. 

Az intézmény egy újonnan épült 1100 négyzetméteres, kétszintes épületben ismeretterjesztő központként és tudományos játszóházként működve évente 35-40 ezer látogatót képes fogadni.

A roppant érdekes, jól összeállított és korszerű kiállításon megtudható például, hogy mi az a „fitotron”, hányféle talajtípus van, mit is jelent pontosan az üvegházhatás, valamint egy VR-sisaknak köszönhetően még azt is kipróbálhatjuk, hogy milyen lehet méhecskeként virágról virágra szállni.

Élményterminálok Baján

2017

2017.10.27-én ünnepélyes megnyitó keretei közt átadásra került a bajai Türr István Múzeum „Örökségszálló” című élményraktára és állandó kiállítása, melynek keretén belül három élményterminált fejlesztettük és telepítettünk.

Itt került először bemutatásra legújabb fejlesztésünk a „Célra tarts!” című virtuális céllövő terminál, ahol egy átalakított korabeli puskával lehet kipróbálni a régen népszerű szeglövést.

A digitális térképasztal látványos animációkkal és sokszínű tematikával, hasznos információkkal szolgál a felhasználóknak. Az „Öltözz újra!” elnevezésű terminálon a látogató a nagyméretű kijelző elé állva, egy speciális markert maga elé tartva a kiterjesztett valóság segítségével virtuálisan felpróbálhat 10 különböző népviseletet és uniformist.

Oldalak