KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG

FENNTARTHATÓSÁG

DIGITALIZÁCIÓ

Time Tourist Múzeum

Szentgotthárdon található Magyarország jelenleg egyedülálló időutazó múzeuma, a Time Tourist.

A szabaduló szobákhoz hasonlító interaktív játék és a hagyományos múzeum ötvözete. Rendhagyó módon, a mai modern technológiára, valamint az élménypedagógiára alapozva képes immerzív élményként bemutatni a város történelmét és kulturális örökségét.

A játékosok teljesen egyedül, külső segítség nélkül egy tablettel a kezükben mennek be az egyes szobákba. A feladatok megoldásához is a tableten lévő szoftver segítségével tartják a kapcsolatot a történelmi virtuális személyekkel, akiktől a feladványokat kapják.

A tablet a folyosókon és a szobán belül is egyedi eszközökkel kommunikál a vezeték nélküli hálózaton keresztül. Lehet, hogy kiterjesztett valóság (AR) játékot kell megoldani, de az is előfordulhat, hogy egy-egy berendezési tárggyal kell valamit csinálni, ami a szerveren keresztül a tablettel kommunikál.

A feladatok teljesítésére összesen 15 perc áll rendelkezésre szobánként.

A recepción található számítógépen lévő szoftver és a kamerák segítségével azonban figyelemmel lehet kísérni a játékosokat, hogy éppen hol tartanak a játékban. Szükség esetén be is lehet avatkozni.

A rendszer könnyedén implementálható bármilyen tematikába és környezetbe.